"Priče su najvažnija stvar na svijetu. Da nema priča, ne bismo uopće bili ljudi."

(Philip Pullman)

Katalog Gradske knjižnice Solin
Nagrađene knjige
Nova knjiga
Djeco, prošetajmo solinskom knjižnicom (Virtualni obilazak knjižnice)
Građa lagana za čitanje
Online časopisi za djecu i mlade Na sljedećoj poveznici možete pronaći: - Brickzine https://brickzine.hr/ - Moj planet https://mozaik-knjiga.hr/casopisi/moj-planet/prelistaj-casopis/ - Prvi izbor https://mozaik-knjiga.hr/casopisi/prvi-izbor/prelistaj-casopis/ -Smib i Modra lasta https://www.skolskiportal.hr/nastava-na-daljinu/kao-podrska-ucenju-na-daljinu-smib-i-modra-lasta-dostupni-su-svim-ucenicima/ Časopisi za djecu i mlade na stranom jeziku: Na engleskom jeziku https://www.natgeokids.com/uk/ https://onelittleproject.com/ Na njemačkom jeziku https://www.geo.de/geolino Na talijanskom jeziku www.mygulliver.it/ www.edizionijunior.it/ Na španjolskom jeziku https://www.muyinteresante.com.mx/junior/ e-Lektire Na portalu eLektire, https://lektire.skole.hr /napomene/savjeti-i-upute-za-koristenje preuzimaju se lektirni naslovi za cjelovito čitanje. Za preuzimanje sadržaja se najprije potrebno prijaviti uz pomoć AAI@Edu.HR elektroničkog identiteta koji se dobije u školi. https:// www.omoguru.com/ Za učenike sa poteškoćama u čitanju te učenicima s disleksijom, te ostalim ljubiteljima knjige, dostupna je besplatna mobilna aplikacija Omoguru. Uz ovu aplikaciju knjige lako prilagodite sebi, svojim jedinstvenim potrebama i željama. https://omoreader.com/ Putem ove aplikacije možete čitati lektirne naslove dostupne na portalu eLektire s više od 200 naslova. Aplikaciju preuzmite na adresi omoreader.com

Najčitanije dječje knjige

 • Krešine slasne avanture +

  Krešine slasne avanture Uh, kakva je ovo slasna priča o dječaku koji sanja slano-slatke ukusne snove. On je akrobat na špagetu, astronaut koji leti nebom na kojem lebde keksi i pizze, ronilac u čokoladnom sladoledu i atleta koji skače po čupavcima od kokosa. I da stvar bude bolja, kad se nakon ovako slasnog sna probudi, u kuhinji ga čeka ukusna rođendanska torta. Čitajući ovu ukusnu slikovnicu mogli biste postati jako gladni, a mi bismo je poklonili svakom djetetu za rođendan. Pogotovo izbirljivima u jelu.
 • Zoe zajedno +

  Zoe zajedno Roman „Zoe zajedno“ počinje proslavom Zoinog desetog rođendana, a završava proslavom četrnaestog, te je podijeljen u dva dijela: „Četiri godine ranije“ i „Četiri godine kasnije“, a nastao je spajanjem dvaju kratkih romana („Zoe, djevojčica s vrha nebodera“ i „Zoe, silazi dolje!“) s istom junakinjom
 • O dječaku koji je svima upadao u riječ +

  O dječaku koji je svima upadao u riječ Ako nekome upadaš u riječ, upast ćeš u veliku nevolju!
 • Ja zmajica +

  Ja zmajica Deset priča u kojima se autorica trudi kroz tekst protkati humor, začaranost ljepotom i pustolovinom, ali i opisati neke realne životne situacije, svakodnevne dječje emocije, njihove želje, strahove. Očarana je dječjom sposobnošću lakoće prelaska iz zbilje u san, čak nepriznavanjem bitne razlike između ta dva svijeta te nastoji pisati na taj način. Na svakom koraku mogu se tako zateći i mitska bića, bića iz bajki, a njihova pojavnost ne iznenađuje, dapače, prirodna je. Osim fluidnosti i protočnosti svih tih zbilja, inzistira se i na poetičnim opisima, pjesničkom oduševljenju, svojevrsnom baroknošću jezika, imajući u vidu uvjerenje da se kod djece od malih nogu treba njegovati i ljubav prema poeziji i poticati sloboda koju pruža pjesničko promatranje svijeta, kao i ljubav prema jeziku.
 • Najljepše priče o princezama +

  Najljepše priče o princezama Dvanaest princeza, dvanaest najljepših priča. Pridruži se omiljenim Disneyjevim princezama i njihovim prijateljima u ovoj posebnoj slavljeničkoj zbirci priča!
 • 1

Najčitanije Teen

 • Gregov dnevnik +

  Gregov dnevnik Gregov dnevnik: Raspad sistema petnaesti je nastavak među djecom iznimno popularne serije knjiga o urnebesnim dogodovštinama Grega Heffleyja. Kad se Greg Heffley i njegova obitelj zapute na ljetovanje koje kane provesti kampirajući u prirodi, nadaju se da ih čeka pustolovina života. No svi im planovi padnu u vodu nakon što zaglibe u kampu koji se nipošto ne bi mogao nazvati ljetnim rajem. Za Heffleyjeve kola doista krenu nizbrdo nakon proloma oblaka. Dok bujica sve više raste, moraju se zapitati može li se njihovo ljetovanje još nekako spasiti - ili su im već potonule sve lađe.
 • Kako mi je ludilo objasnilo svijet +

  Kako mi je ludilo objasnilo svijet Neke ljude u svojem životu Lucie Schmurrer može izdržati samo ako ih promatra kao objekte svojih antropoloških istraživanja. Na primjer Michija. I svoju majku koja je izabrala Michija za novog dečka. A sad je tu još i Klinge – jedan najvjerojatnije ćaknuti starac, kojemu treba ghostwriter za njegovu kuharicu. Naravno da mu Lucie ne vjeruje ni riječ od onoga što joj diktira, neke recepte s navodno čarobnim moćima. Ali svejedno će po njegovom receptu skuhati ljubavni napitak. Nije da joj se Marvin stvarno sviđa – ionako se sviđa apsolutno svima ostalima –, ali zašto ne probati… „Zato sam sada ovdje. Pred ovim vratima. I naravno da znam što je noćna mora svih roditelja: djevojka ulazi u stan nepoznatog muškarca i nitko ne zna za to. Ali ja znam što je mnogo opasnije od nepoznatog muškarca. Michi. Mislim, statistički gledano. Novi majčin dečko najopasniji je muškarac za djevojku poput mene, uvijek je govorila Bernie. A budući da bih njega u nuždi mogla prebaciti preko ramena običnim zahvatom poluge, onda me ni sada nije strah. Briga me. Zakoračim u stan pogledavši pritom u mobitel. 15:04. Vrijeme teče. Novac također. „Zovem se Lucie, Lucie Schmurrer. I znate, oduvijek sam htjela imati psa”, lažem obraćajući se hodniku. „Mislim, znam da je to, naravno, vaš pas, ali majka mi je rekla da ću, ako dobro obavim posao kod vas, ako preuzmem odgovornost i to, i ja možda moći dobiti svojeg.” Nemam pojma koliko je ljudi vidjelo oglas prije nego što sam ga uzela, ali važan je prvi dojam i sigurno je sigurno. Pretvaram se da sam curica koja voli pse, tako ću dobiti posao. Gospodin Klinge ne odgovara dok ja izuvam cipele, stoga jednostavno nastavim. „Mislim, ja volim sve pse. Velike pse, male pse, pse s mnogo dlake i one s onim tvrdim čekinjama.” Kad bi mi barem pala na pamet još koja riječ iz psećeg vokabulara. „Psi su taaako slatki. A kako se uopće zove taj vaš mali nestaško?” Hodnik je kratak i mračan, šumar je nestao. „Gospodine Klinge?” viknem. „Jeste tu? Ući ću sada.”  
 • Enola Holmes +

  Enola Holmes Kad Enola Holmes, sestra detektiva Sherlocka Holmesa, na svoj 14. rođendan otkrije da joj je majka nestala, brzo kreće na put u London u potrazi za njom. Ali ništa je ne može pripremiti na ono što je tamo čeka, jer čim stigne nađe se umiješana u otmicu mladog markiza. Bježeći od ubojitih zlikovaca i izbjegavajući svoju oštroumnu stariju braću, istodobno pokušava prikupiti tragove o majčinom čudnom nestanku. Hoće li Enola usred svih ovih kaotičnih situacija uspjeti dekodirati potrebne šifrirane tragove i pronaći svoju majku?
 • Neobičan događaj sa psom u noći +

  Neobičan događaj sa psom u noći Mnogo toga je zagonetno. Ali to ne znači da se ne može riješiti. Ovo je Christopherov krimić o ubojstvu. U ovoj priči nema laži jer Christopher ne zna lagati. Christopher ne voli neznance ni žutu ni smeđu boju, kao ni to da ga netko dira. S druge strane, zna sve zemlje svijeta i njihove glavne gradove te sve primbrojeve do 7507. Kad Christopher odluči otkriti tko je ubio susjedina psa, njegov krimić postaje mnogo složeniji nego što je mogao predvidjeti. Neobičan događaj sa psom u noći danas je već koliko klasični toliko i kultni roman koji je po svom objavljivanju 2003. godine osvojio čak šesnaest prestižnih književnih nagrada i pojavio se u prijevodima na gotovo sve svjetske jezike. Izdavač je zbog izuzetne snage ovoga romana objavio istodobno dva izdanja: ono za mlade i ono za odrasle, budući da je pisan iz prizme autističnog dječaka i da je to tema za šire čitateljstvo. Upravo je taj autorski glas najveća prednost ovoga romana jer nas upozorava da takve ljude često ne vidimo ili ne želimo vidjeti. No usto roman je vrlo zanimljiv, duhovit, poučan i napet – jer kako kaže njegov autor Christopher – ipak se radi o krimiću.
 • Maresi +

  Maresi Na otoku usred oceana, izoliran od svijeta, nalazi se Crveni samostan, čije stanovnice slijede sveta učenja prve Majke. Samo je pripadnicama ženskog roda dopušten pristup otoku, svaka od njih bit će dočekana s dobrodošlicom i bit će joj pružena zaštita od progona, zlostavljanja i gladi. Kad stupi na otok, Maresi je tek trinaest godina, došla je u Crveni samostan tražeći utočište od siromaštva i gladi... Mračna, moćna i originalna knjiga, ističe se izbrušenim stilom kakav se rijetko susreće u ovom žanru. Atmosferična, snažna vizija koja upečatljivo dočarava svijet tako različit od našeg, a ipak tako uznemirujuće poznat. Autorica se koristi tradicionalnim elementima ženske magije da bi postigla dramatske učinke u ovom uzbudljivom feminističkom romanu o prijateljstvu, sestrinstvu i hrabrosti. Nagrade: Finlandia Junior Prize, Swedish YLE Literature Prize, Society of Swedish Literature Prize (dvaput), a autorica je bila i finalistica nagrade Astrid Lindgren Memorial Award.
 • 1

021 213 327

info@knjiznicasolin.hr