Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Učenici trećih razreda Osnovne škole kraljice Jelene, koji pohađaju izbornu nastavu iz informatike, posjetili su našu Knjižnicu u pratnji svoje učiteljice, Antonije Barić. Ovaj posjet organiziran je u sklopu nastavne aktivnosti ''Tražim, tražim'' u kojoj djeca uče o knjigama, digitalnom katalogu, pretraživanju, o knjižnicama nekad i danas i kako iz svoje kuće mogu provjeriti je li u njihovoj Knjižnici dostupan naslov koji oni baš žele posuditi.

Sve tri grupe prvo su s knjižničarkom Zonom Marović i ravnateljem Ivanom Perošom prošli kroz sve odjele naše Knjižnice, objašnjeno im je kako su i po kojim kriterijima složene knjige, kako će pronaći određeni naslov, koje su knjige za posuđivanje, a koje za korištenje samo u Knjižnici. Također su im pričali i o ostalim djelatnostima knjižnice kao što je izdavaštvo, organiziranje raznih kulturnih manifestacija, kreativnih radionica i slično, a obilazak je zaokružen posjetom studijskoj učionici gdje su djeca na kompjuterima naučila kako pronaći našu Knjižnicu na internetu, kako se pretražuje Katalog i kako mogu pratiti aktivnosti Knjižnice.