Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
Kako djeci na zanimljiv i njima zabavan način objasniti da moraju čuvati biljni i životinjski svijet koji nas okružuju? Jedno od rješenja pronašla je Martina Markov i prezentirala nam ga u našem Teatrinu. Martina Markov je doktorica znanosti, diplomirani inženjer biologije – ekologije, ali u posljednje vrijeme je i književnica i to vrlo uspješna. Naime, Martina je autorica niza edukativnih slikovnica čiji je glavni lik Galeb Marko i u njegovoj pratnji Martina je i stigla u naš Teatrin. U Teatrinu su ih dočekali prvaši iz OŠ kraljice Jelene, četvrtaši iz OŠ don Lovre Katića te nekoliko djece koje su roditelji doveli na ovo zanimljivo druženje. A druženje je bilo baš zanimljivo jer je ovaj neobični tandem pružio djeci prekrasnu avanturu uronjenu u Zelene priče Martine Markov.
 
Zelene priče Martine Markov bogato su ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Pisane su sa željom da se najmlađim čitateljima dočaraju ljepote tih zaštićenih područja koja kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu. Djecu kroz parkove vodi glavni lik iz Martininih Zelenih priča, Galeb Marko.
 
Druženje s Galebom Markom u Teatrinu bilo je zabavno, kreativno, veselo, glasno, poučno i toliko je brzo završilo da su djeca molila Galeba neka ostane bar još malo. Ali Galeb je morao nastaviti dalje svoje putovanje jer puno je još djece u Hrvatskoj koju treba posjetiti i poučiti o važnosti očuvanja nacionalnih parkova i parkova prirode.