Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
U predivnom ambijentu Vrta Tusculum pred brojnom publikom predstavili smo 29. izdanje nakladničkog niza BIBLIOTHECA SALONITANA Gradske knjižnice Solin, slikovnicu „PRIČA MI JADRO - kako su živili naši stari!” autorica Ariane Domazet i Mije Sesartić te Plesne udruge „Solinski bubamarci”. Uz autorice slikovnicu su predstavili i njen urednik, Ivan Peroš, ravnatelj GK Solin te Ljubica Milković, voditeljica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete”, Solin čiji su članovi zaslužni za ilustracije. Lekturu slikovnice odradila je Sandra Burić Matas, za fotografije svih ilustracija pobrinuo se Jakov Teklić, dok je ilustracije i tekst grafički posložila Draga Habljak. Slikovnica je tiskana uz potporu Grada Solina i Turističke zajednice grada Solina.
 
Što su sve predstavljači i autorice govorili na promociji uskoro ćete moći čuti na videozapisu te večeri, a mi ćemo ovdje još jednom ponoviti izvadak iz predgovora slikovnice gdje je objašnjeno kako je ona uopće nastala:
 
…Plesna udruga „Solinski bubamarci” svoju kreativnost prikazuje na brojne načine. Plesni pokreti ukomponirani u brojne prigodne koreografije su, naravno, najčešći. Ali, vole naša dica povremeno na svjetlima pozornica, a u skladu s manifestacijama u kojima sudjelujemo ili ih organiziramo, na trenutke postati glumice, pa i voditeljice. I upravo tako, njegujući bogatu solinsku baštinu I sudjelujući u projektima u organizaciji Turističke zajednice grada Solina i Udruge „Solinjani”, kao i naše manifestacije „Zapleši uz Jadro”, potekli su ovi stihovi iz pera naše Udruge. Svaki uradak iz knjige bio je uvod u plesnu izvedbu naših curica. Tako se u Gašpinoj mlinici, dok su usta bila puna slatkih kolača vridnih žena Udruge „Solinjani”, glasno, uz ples Bubamaraca, čula i Grašina pisma „Fritula”, Mucalo i „Anka Vegetarijanka”, Lokinova „Lipa spiza dalmatinska” i Hrnićeva „Dalmacijo...”, a tek Oliver, Boris i „Nadalina”... Puno ih je bilo, a koliko će ih još tek bit... Baš se veselimo!…
 
Večer je protekla u lepršavom, veselom i opuštenom ozračju, a za prigodni popratni program pobrinule su se male bubamarice te članovi Udruge Moje dijete.