Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Naši projekti

Zašto su neke knjige kultne, zašto ih vrijedi čitati i o njima razgovarati?

Pogled unatrag na podatke o čitanosti knjiga tijekom 2022. godine u Gradskoj knjižnici Solin govori nam o čitateljskim preferencijama Solinjana u prošloj godini, ali nam isto tako može poslužiti kao i preporuka za dobru knjigu u novoj godini. Nova godina je pravo vrijeme da se odlučite za knjigu jer postoji tisuću dobrih razloga da se odvažite uroniti u svijet knjige. Između ostalog čitanje oplemenjuje i poboljšava rječnik, potiče i razvija maštu i kreativnost, a čitanje iz užitka značajno smanjuje stres i krvni tlak te smiruje um. Stoga posjetite Gradsku knjižnicu Solin – drugo ime za dobru knjigu u Vašem gradu.

toplistatoplista2toplista3 

Građa lagana za čitanje obuhvaća jezično i grafički prilagođenu knjigu koja je namijenjena osobama koji imaju poremećaj koji izaziva poteškoće u čitanju i razumijevanju teksta (osobe s disleksijom i ostalim poteškoćama čitanja.

Do sada je prilagođeno samo nekoliko obaveznih lektirnih naslova i slikovnica koje možete naći i u Gradskoj knjižnici Solin. 

Popis dostupnih naslova je na linku:

http://194.152.210.23/cgi-bin/unilib.cgi?form=610000000199990&id=0250504132

 

Popis zvučnih knjiga:

http://194.152.210.23/cgi-bin/unilib.cgi?form=610000000199990&id=0650002327

Potkategorije

Solinskim biografskim leksikonom nastojim obuhvatiti osobe koje su svojim životom vezane za Solin, bilo da su rođene u Solinu ili su u njemu određeno vrijeme živjele i radile, bilo da su im njihovi solinski korijeni utjecali na rad i stvaralaštvo te osobe koje su se u svom znanstvenom, kulturnom i drugim oblicima djelovanja bavile i bave solinskom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Za izradu ovog popisa uvelike mi pomažu katalog i Zavičajna zbirka Salonitana Gradske knjižnice Solin, Hrvatski biografski leksikon, Hrvatska enciklopedija, razne web-stranice, publikacije solinskih autora i drugi izvori.
Solinski biografski leksikin je u stalnoj izradi i nemam ga namjeru završiti.

                                                                                                                                                Jurica Benzon