Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Zašto su neke knjige kultne, zašto ih vrijedi čitati i o njima razgovarati?

Kult(na) ura je klub čitatelja Gradske knjižnice Solin koji okuplja ljubitelje knjiga i čitanja. Članovi kluba sastaju se jednom mjesečno u Gradskoj knjižnici Solin gdje imaju priliku razgovarati o pročitanim knjigama te preporučiti jedni drugima svoje omiljene naslove i pisce.

Sljedeći susret održat će se u četvrtak 21. rujna 2023. s početkom u 18.00 u Studijskoj čitaonici. Razgovarat ćemo o zbirci novela „Smiješne ljubavi“ (Smešne lasky, 1968.) češko-francuskog književnika Milana Kundere (1929. – 2023.)

„Zbirka novela Smiješne ljubavi prikazuje Kunderu u pravom svjetlu. 'Slijepa ulica je mjesto mojih najljepših inspiracija', reći će junak jedne priče i ukazati na bitnu točku Kunderine poetike. Od apsurda do komike samo je jedan korak, i zato je Kunderina literatura pupčano vezana za elemente humora, tragična vizija pretapa se u humoru, a u iskrivljenom i zlurado preciznom ogledalcu evidentiraju se sve nakaradnosti jednog olinjalog vremena… „ (www.meandar.hr)

Voditeljica: Nada Topić

Pridružite nam se i sudjelujte u opuštenom razgovoru o dobrim knjigama!

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u Knjižnicu osobno, e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 213-327.